Konaković i Ademović jedva okupili dvadesetak pristalica

Premijer Kantona Sarajevo (KS) i donedavni član SDA Elmedin Konaković večeras je u prostorijama sarajevske Općine Stari Grad osnovao novi politički projekat pod nazivom “Narod i pravda”.

Osnivačka skupština pretvorila se u fijasko jer joj je prisustvovalo tek dvadesetak Konakovićevih istomišljenika i gostiju.

Među njima bili su i zastupnik SDA u Skupštini KS Kemal Ademović, direktor Turističke zajednice KS Nermin Muzur, donedavni vijećnik SDA Mirza Selimbegović, ali i Ramiz Turulja, nesposobni privrednik u pokušaju kojem je Konaković stalno namještao tendere.

Skup doživio fijasko
Skup doživio fijasko

Kako saznajemo, novinarima nije bio dozvoljen ulaz, ali i po završetku ne baš uspješnog skupa niko nije želio razgovarati s novinarima.

Konaković je, pišu pojedini mediji, da bi prikrio bruku, navodno sakupljao ljude po hodnicima Općine Stari Grad, slao ih u salu, ali i bez obzira na te njegove pokušaje da se spasi, sala je ostala poluprazna.

Inače, pretenciozni naziv stranke “Narod i pravda” u koliziji je s prošlošću koosnivača Keme Ademovića.

Bivši direktor tajne službe AID direktno je dovođen u vezu s političkim ubistvima Nedžada Ugljena i Joze Leutara, ali i drugih atentata, pa ostaje pitanje ko zaslužuje pravdu – nova stranka ili žrtve političkih likvidacija i njihove porodice!

Avaz

Back to top button