Ministarstvo sigurnosti proglasilo Dževada Galijaševića sigurnosnom prijetnjom po BiH

Ministarstvo sigurnosti BiH označilo je kao sigurnosnu prijetnju po BiH Ravnogorski pokret, vojvodu Slavka Aleksića, ruski Moto-klub “Noćni vukovi”, udruženja “RS – Čast otadžbine” iz Beograda, “Veterane Republike Srpske”, piše portal “Indeks.ba”.

U informaciji Ministarstva sigurnostii BiH, koja je sačinjena na osnovu podataka dobijenih u posljednja dva mjeseca od policijsko-obavještajnih agencija nalaze se i imena pojedinaca koji predstavljaju prijetnju po sigurnost.

Među njima su i Dževad Galijašević, Predrag Ćeranić, Miroslav Lazanski, Duško Vukotić, vođa ruskog moto-kluba “Noćni vukovi” Aleksandar Zaldastanov zvani Hirurg, i vođa ogranka ove organizacije u Srbiji Saša Savić. Zaldastanovu i Saviću je zabranjen ulazak u BiH, navodi “Indeks”.

Prema navodima ovog portala, pojedinci koji su sigurnosna prijetnja su i Predrag Bogićević, Mirko Velimirović zvani Pajo, Aleksandar Sinđelić i Andrija Mandić.

Informacija o organizacijama, formacijama i pojedincima koji predstavljaju sigurnosnu prijetnju po BiH dostavljena je Zajedničkoj komisiji za odbranu i sigurnosti BiH, na njihov zahtjev od prije mjesec i po.

U informaciji Ministarstva sigurnosti nalazi se i Rusko udruženje veterana “Naslednici pobjede za Balkan” i Veterani Republike Srpske, a na popisu su i braća Nermin i Armin Ćulum iz Sanskog mosta, koji je na čelu Sportskog kluba “UT”. Dvojica braće na čelu su i bajkerske organizacije “United Tribunes”.

(Bportal.ba)

Back to top button