Ponos Srebrenice:Jedanaestogodišnji dječak Ajdin Tabaković osvaja zavidne rezultate gdje god nastupa

Da grad Srebrenica posjeduje mnogo dobrih talenata,dokaz je i uspjeh našeg mladog Ajdina Tabaković,na kojeg treba da bude ponosna Srebrenica i svi koji ga poznaju.
Ajdin Tabaković rođen je 09.03.2007.godine.Karate je počeo trenirati 2014.godine kao sedmogodišnji dječak pokazao je talenat za sport. Ovaj mladi  talentovani dječak ostvario je zapažene rezultate na svakom takmičenju gdje se pojavio.

Trenutno je veoma aktivan u karateu i član je kluba “Želja Ipon” iz Srebrenica.Karate klub “Želja Ipon”u Srebrenici postoji petu godinu a medalje su već prestali da broje. Imaju ih možda i hiljadu jer to je klub, čiji se najmlađi članovi u nešto više od četri godine od osnivanja kluba, još nikada sa nekog takmičenja nisu vratili bez osvojene medalje.

Ajdin je 2016.godine na Republičkom takmičenju održanom u Bosanskom Šamcu, u kategoriji do 9.godina osvojio prvo mjesto.

Ajdin je prošle godine dobio i laskavo priznanje od opštine Srebrenica.
Na svečanoj sjednici skupštine opštine Srebrenica 11.03 2017.godine proglašen je sportistom godine opštine Srebrenica za 2016/2017.godinu.Naravno to je velik uspjeh za ovako mladog dječaka,kojem se smješi svijetla budućnost.

 

Na državnom školskom takmičenju u Tuzli osvojio je 3.mjesto, ali zbog tehničkih problema nije nastupao na balkanskom prvenstvu u Novom Sadu.


Mladi Srebreničanin je 18.03.2018.godine u Banja Luci na Republičkom takmičenju osvojio je prvo mjesto.
Pored toga što trenira karate, Ajdin trenira i fudbal u FK Guber Srebrenica.

Takođe je aktivan član i igrač u kulturnom umjetničkom društvu Vaso Jovanović Srebrenica.Ajdin je
5.razred i super odličan učenik u O.Š. Srebrenica.

Ajdin ističe da će se i dalje truditi i boriti da ostvaruje što bolje rezultate kako u školi tako i u dugim aktivnostima.

Ajdinova najveća podrška su njegovi roditelji,koji ulažu mnogo truda,vremena i svega ostalog što je potrebno da bi uspio u svojim namjerama.Ajdinov babo ističe da karate nije samo oblik samoobrane, već je prvenstveno borilačka vještina i sport koji pruža priliku za prihvatanje zdravog i uravnoteženog načina života. Ovaj sport ima pozitivan učinak na razvoj ličnosti, a osobe koja se odmalena bave karateom, već u ranijoj životnoj dobi steknu i razviju radne navike i samodisciplinu. Karate, takođe, ima pozitivnu ulogu i u emocionalnom razvoju djece olakšavajući im socijalizaciju, dok bavljenje karateom daje idealnu pretpostavku za razvijanje pozitivnih psihofizičkih osobina kod mladih ljudi, posebno u školskom uzrastu.

 

U ime našeg portala Ajdinu Tabaković želimo puno uspjeha u narednim godinama i da postigne rezultate na koje će biti ponosna čitava nacija.

(Infosvijet.net)

Back to top button