Semir Efendić još uvijek u pritvoru

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić još uvijek se nalazi u pritvoru nakon što je sinoć u 19 sati uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo – protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

SEMIR EFENDIĆ – ILUSTRACIJA/TWITTER

Kako je saopšteno iz MUP-a Kantona Sarajevo, jučer u 14:30 sati u ulici Zagrebačka u sarajevskoj općini Novo Sarajevo dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je Semir Efendić vozilom “Golf” udario pješaka inicijala S. E. (rođen 1941.godine).

Pješak je u nesreći zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je preminuo u 18:00 sati, piše “N1“…

Sat kasnije, Efendić je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo – protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za soabraćajne istrage – Sektora uniformisane policije – Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Efendić je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski sluzbenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.

N1/ Haber

Back to top button