Znate li šta se događa sa tijelom samo 10 minuta nakon nanošenja laka za nokte?

Nedavno istraživanje pokazala su da su mnogi od najpopularnijih lakova za nokte, čak i brendirani mnogo štetniji nego što se čini. Znanstvenici su nedavno testirani na znakove kemijskih toksina u 24 žena koje sudjeluju u istraživanju. Oni su pronašli dokaze o toksina u organima svake žene. Koji je bio izvor tih kemikalija?

Lak za nokte. Nakon 10 minuta pojačali su se toksini u organizmu nakon što su žene nanijele lak za nokte, a nakon 10 sati još je drastičnije bilo.

Što je Trifenil fosfata? Jedna od najvećih briga o trifenil fosfata (ili TPHP) je kako se zna da uznemiri ljudima ‘endokrini sustav, koji kontrolira sve naše hormone. Voditelj istraživač, dr Heather Stapleton, izrazio je svoju zabrinutost, rekao: “Sve je više dokaza upućuje na to da TPHP može utjecati na regulaciju hormona, metabolizam, reprodukciju i razvoj”. To je posebno štetno za mlade djevojke koje koriste lak za nokte redovito, jer zdravi hormonalni razvoj je bitan dio njihova rasta. Ipak, TPHP predstavlja ozbiljnu opasnost za zdravlje svakoga izloženog laku za nokte. Srećom, postoje tvrtke koje proizvode lakove koji su 100% prirodni napravljeni od prirodnih boja, pa tako radije birajte njih, umjesto ovih otrovnih.

narodnamedicina.info

Back to top button