Bratunac: Salkić se sastao sa direktorom humanitarnih projekata investicione grupacije „Bin Hamoodah Group“

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entitet RS, u Bratuncu se sastao sa Samijem Abdullahom, direktorom humanitarnih projekata investicione grupacije „Bin Hamoodah Group“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Mahmudom Jusufom, direktorom ureda Crvenog polumjeseca iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Bosni i Hercegovini.

Gosti su potpredsjednika upoznali sa projektima koji su realizirani u Srebrenici, Bratuncu, Zvorniku, Janji, Doboju, Bosanskom Šamcu, Mrkonjić Gradu, Skender Vakufu, Foči i drugim mjestima u bh. entitetu RS.

Istaknuto je da će Crveni polumjesec i u budućnosti nastaviti podržavati održivi povratak i lokalne zajednice u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

-Zahvaljujemo se našim prijateljima za podršku koju pružaju građanima Bosne i Hercegovine. Ekonomsko jačanje povratničkih porodica je ključ opstanka povratnika na prostoru ovog entiteta. Važno je da se u budućnosti sve snage usmjere u ekonomiju i zapošljavanje povratnika, jer će se mnogi ljudi određivati gdje će živjeti u skladu s tim gdje mogu imati posao i gdje mogu privređivati. Mi ćemo i u narednim godinama učiniti sve napore da privučemo potencijalne investitore, ali i da pozovemo naše prijatelje da pomažu ovu populaciju, kazao je potpredsjednik Salkić.

(Bportal.ba)

Back to top button