Namirnice koje dokazano pomažu muškarcima

Erektilna disfunkcija može rezultirati tjeskobom, depresijom, gubitkom uvjerenja o svojoj vrijednosti i gubitkom samopouzdanja. Liječenje erektilne disfunkcije može rezultirati značajnim poboljšanjem kvalitete života.

Erektilna disfunkcija je povezana s dotokom krvi u penis, a zdrave životne navike također mogu utjecati na ovaj problem, a one uključuju;

1.redovnu tjelovježbu

2.održavanje krvnog pritiska u normalni

3.zdrava prehrana

4.izbjegavanje cigareta

Massachusetts Male Aging Study je pokazala kako postoji direktna poveznica između zdrave prehrane i erekcije, a ovo su navike koje biste trebali usvojiti ili izbjegavati:

Izbjegavajte alkohol i droge – Korištenje ovih supstanci može uzrokovati erektilnu disfunkciju.

Jedite kakao – Spomenuli smo kako je dotok krvi u penis važan za erekciju, a studije pokazuju kako flavonoidi pomažu zdravlju srca – oni se nalaze u kakau.

Odaberite pistacio – U jednoj su studiji muškarci jeli pistacio nekoliko sedmica te se ispostavilo da se njihova erekcija poboljšala.

Lubenica pomaže – ovo omiljeno voće ustvari može poboljšati vaš seksualni život. naučnici su potvrdili kako Citrulin, alfa aminokiselina čije ime potječe od latinske riječi Citrullus – što znači lubenica, utječe na cirkulaciju što će poboljšati erekciju.

IZVOR:Ordinacija.hr

Back to top button