Jedna osoba uhapšena nakon pljačke benzinske pume u Zvorniku

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, 18.3.2018., oko 23.50 sati, uhapsili su S.I. (1970) državljanina Republike Srbije, koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo “Teška krađa” na benzinskoj pumpi u Zvorniku.

– Policijskoj stanici Zvornik, istog dana oko 23.45 sati, prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, izvršilo provalu u benzinsku pumpu odakle je otuđilo određenu količinu novca.Postupajući po zaprimljenoj prijavi i brzom reakcijom policijskih službenika na terenu, pronađen je i lišen slobode S.I. u neposrednoj blizini benzinske pumpe, odmah nakon izvršenja krivičnog djela. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem operativnih i istražnih mjera i radnji u cilju kompletiranja predmeta i identifikovanja drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom – saopćio je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Kako smo nezvanično saznali, radi se o osobama iz Srbije i ukupno ih je bilo trojica, a su opljačkali pumpu “Keso prometa” na izlazu iz Zvornika, na putu prema Milićima, nedaleko od stanice PU Zvornik i zgrade GU Zvornik. Također, nezvanično, uhapšeni S.I. je nakon pljačke pokušao da bježi i ušao je u rijeku Drinu do pojasa, ali je uhapšen.

Avaz.ba

Back to top button