Kako da odledite šoferšajbnu za 5 sekundi, a da ne morate da grebete staklo

Da li je i vas jutros na parkingu zateklo neprijatno ledeno iznenađenje? Zaleđena šoferka na automobilu i nervoza što sada morate da grebete auto, smrzavate se još 10-ak minuta, kasnite na posao…

Pomažemo vam da problem riješite za samo 5 sekundi, preparatom za odleđivanje stakla koji možete da napravite sami u kućnoj radinosti.

Ako nemate pri ruci sprej za odleđivanje stakala na automobilu, možete bez problema da ga napravite i sami. Ovaj trik će postati vaš kec iz rukava za vreme jutarnjeg mraza, ali i kad dođe prava ciča zima.

Ukoliko vas iznenade zamrznuta stakla na automobilu, a niste kupili sprej za odleđevanje, možete stvar da popravite sa samo dva sastojka – vodom i alkoholom.

Naspite sastojke u bocu s raspršivačem u razmjeri 2:1, odnosno dvije trećine alkohola i jedna trećina vode. Poprskajte po zaleđenim staklima. Za nekoliko sekundi led će da omekša, pa ćete moći lako da ga uklonite bez struganja. Ukoliko imate u kući tečnost za pranje stakla, probajte da pomješate alkohol s njim u istoj razmjeri, umjesto s vodom.

A kako vi rješavate ovaj problem? Podijelite vaš savjet sa nama.

Izvor: telegraf.rs

Back to top button