Hafiz Husejn Čajlaković novcem nagrađuje djecu koja dolaze u džamiju

Hafiz Husejn Čajlaković iz Zenice, poznat po svojim govorima širom BiH i dijaspore, objavio je novi video na svom YouTube kanalu o tome kako dodatno motivira djecu da dolaze u mekteb Poljice u Zenici i praktikuju vjeru. Djecu koja dolaze u mekteb nagradio je novcem.

Na snimku hafiz Čajlaković kaže kako je ovo prva isplata onima koji su bili “uporni” u dolasku u mekteb, druga isplata je pred ramazan, a treća poslije Bajrama. Jedan namaz se nagrađuje sa 25 feninga, sabah 0,50 KM, džuma 1 KM, teravija 20 feninga itd. Ko dolazi na mukabelu bude dodatno nagrađen.

“Četiri fajde ima kada neko dođe u džamiju. Prva je da šeta – kondicira, druga je da je svaki korak koji napravi sevap, a jedan grijeh manje, ima 27 sevapa zbog klanjanja i četvrta je naplata”, kazao je.

Na pitanje jednog od učenika mekteba kako se računaju koraci kada u džamiju dolaze autobusom, hafiz se našalio i rekao onoliko koliko obrtaja naprave točkovi.
Male džematlije, njih 10, dobili su različite iznose od 7,50 KM do 45 KM.

“Bujrum i ostalim učenicima džemata da dođu. Imamo i sponzore pa neka vide. Vjernici dobiju i sevap i ćevap”, zaključio je hafiz Čajlaković.

Klix.ba

Back to top button