Odustajem od kandidature: Željko Komšić otvorio dušu i priznao kakav će potez povući

Plata koju ja primam u politici, koja je dobra plata za naše uslove, ja vjerujem da je mogu zaraditi na drugom mjestu, pošteno, i veću. Svi će biti sretni i zadovoljni. Neću više to da radim, evo novog rukovodstva, kaže Komšić za Start

U novom izdanju magazina Start koji izlazi u petak 23. marta, Željko Komšić je govorio o ideji ujedinjenja Demokratske fronte (DF), Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) , Građanski savez ( GS ) i Naše Stranke.

Novinari Starta pitali su lidera DF-a da li to znači i odustajanje od kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva:

– U slučaju da dođe do toga 9. maja, ja odustajem od svega, kako vam nije jasno? Ovo nije prvi put da to kažem, ja odustajem od svega. Biće sretna ta nova stranka, očišćena i oslobođena svih balasta, ma kakvi oni bili. Što se mene tiče, ja sam običan član koji će platiti članarinu i glasati za tu stranku ako ostane na toj ideji. Što se tiče kandidature, novo rukovodstvo je to koje će te stvari određivati, ja ne igram više u toj igri. Dakle, sretan je i Dragan Čović, sretan je i Bakir Izetbegović, moguće Dodik, Vučić, Kolinda, Lagumdžija, svi sretni i veseli. Nije jedini posao i nafaka u politici. Na kraju krajeva, plata koju ja primam u politici, koja je dobra plata za naše uslove, ja vjerujem da je mogu zaraditi na drugom mjestu, pošteno, i veću. Svi će biti sretni i zadovoljni. Neću više to da radim, evo novog rukovodstva. Ljudi se moraju odrediti prema tome. Meni je to veća pobjeda od bilo koje druge političke pobjede koja je sad izvjesna. Šta ja više imam tu da radim? – rekao je Komšić.

Cijeli intervju možete pročitati u novom broju magazina Start, koji će se na kioscima naći od 23. marta.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Back to top button