Gračanica: Obustavljena potraga za nestalom Bejhom Johić

U nedjelju je, nakon velike potrage u kojoj su osim članova porodice, članova Gorske sužbe spašavanja (GSS) Srebrenik i lovaca Lovačkog društva “Srndać” iz Gračanice u šumama Donje i Gornje Lohinje, u kojoj je bilo više od 200 ljudi, potraga za nestalom Bejhom Johić, iz razumljivih razloga, obustavljena do daljnjeg.

Kako je za portal Avaz.ba izjavio zet nestale Bejhe Meris Sumbić, loši vremenski uvjeti su razlog obustavljanja potrage.

– Hvala ljudima koji nam u ovim teškim trenucima pomažu, ali i sami vidite, vrijeme nam ne ide na ruku. Prvo nam je pretraživanje Sprečkog polja onemogućavala rijeka Spreča koja se izlila iz korita. Sada i snijeg pada. Čekat ćemo dok se Spreča “smiri”, dok joj se smanji nivo, kako bismo čamcima pretražili njezine brzake, gdje bi se tijelo moglo zakačiti. Pozvat ćemo u pomoć i sve nivoe civilne zaštite u FBiH, jer svi pretpostavljamo da se punica bacila u rijeku – kaže Sumbić.

Saznali smo da je Bejha tog 10. marta, kada se posljednji put mobitelom javila kćerki Belmi i otišla od kuće, kod svoje zaove Refije ostavila poruku koja je pronađena dan nakon pretraživanja kuće na kojoj je pisalo “Refija, pare podaj Belmi”.

Naime, nesretna Bejha, rodom iz Cerske, kojoj su svi, osim kćerke Belme, pobijeni tokom genocida u Srebrenici, od svoje male penzije štedjela je za “ne daj Bože”, pa je ušteđevinu namijenila upravo Belmi.

Avaz.ba

Back to top button