KURIRI ZA KOKAIN Hapšenje vojnika sa drogom izgledalo je kao HOLIVUDSKI FILM

Vojnici Vojske Srbije Aleksandar N. (26) i Zoran S. (26) uhapšeni su juče kada je u automobilu koji je vozio njihov prijatelj Robert A. (29) nađeno oko 564 grama kokaina! To je najveća zaplena narkotika u Timočkoj Krajini i vredna je više od 120.000 evra.

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao “Blic”, do hapšenja vojnika Timočke brigade (koji čine rezervu), a koji su angažovani po ugovoru u Vojsci Srbije, došlo je juče dva sata nakon ponoći.

Vojnici nisu bili obučeni u uniformu Vojske Srbije, na sebi nisu imali nikakva obeležja, nisu se nalazili na službenom zadatku kao ni u službenom vozilu, te zbog nelegalnih aktivnosti koje su vršili u svoje slobodno vreme, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nisu u obavezi, a generalno nemaju ni praksu da se oglašavaju u vezi sa postupcima vojnika koji se ne tiču profesije.

Robert A.FOTO: FACEBOOK
Robert A.

Izvor “Blica” tvrdi da je Vojska Srbije šokirana ovim saznanjem o hapšenju vojnika zbog najveće zaplene kokaina u Srbiji.

– Kao glavni osumnjičeni označeni su pripadnici Vojske Srbije Aleksandar N. i Zoran S., obojica iz Majdanpeka, koji se nalaze na službi u garnizonu VS u Zaječaru – kaže izvor iz istrage i dodaje da ih je vozio Robert A. iz Negotina, koji je upravljao automobilom, koji je u vlasništvu njegovog oca.

Vojnici prilikom hapšenja kroz prozor izbacili drogu, ali je ubrzo nađena

Kako se sumnja, trebalo je da ova trojica kokain najveće čistoće odnesu do granice sa Bugarskom i tamo ga predaju.

– Dosadašnja istraga je pokazala da su ova trojica bili samo kuriri, a kokain je trebalo da predaju N.N. licima na granici sa Bugarskom. Zaplenjena droga, najveće moguće čistoće, bila je u kristalima i morala je da se miksuje radi dalje preprodaje. Ukupna vrednost droge, za koju je potvrđeno da je reč o kokainu, veća je od 120.000 evra – dodaje naš izvor.

Hapšenje ove trojice izgledalo je kao u holivudskim akcionim filmovima.

– Robert A. je vozio “sitroen ksaru” i kretao se ka izlazu iz Negotina, zbog čega se pretpostavlja da je krajnje odredište bila granica sa Bugarskom. Paketi sa drogom bili su kod pripadnika VS, od kojih je jedan bio na suvozačkom, a drugi na zadnjem sedištu auta. Policija je zaplenila ukupno 28 paketa droge i vagicu za precizno merenje.

Zaplenjeni kokain u kristalima izuzetne čistoće bio zapakovan u 28 paketa
Zaplenjeni kokain u kristalima izuzetne čistoće bio zapakovan u 28 paketa

Kako “Blic” saznaje, Robert A. je primetio policajca u civilu, koga je poznavao odranije. Uplašio se i pokušao da pobegne.

Zoran S. i Aleksandar N.FOTO: FACEBOOK
Zoran S. i Aleksandar N.

– Međutim, policija je imala dojavu o velikoj količini droge i bila je spremna da reaguje. U toku bekstva, pripadnici VS su dve kese sa kokainom izbacili kroz prozor, ali su one ubrzo nakon što im je policija preprečila put pronađene.

Inače, najveća zaplena kokaina u ovom delu Srbije bila je 2015. godine kada su kod I. Z. pronađena dva grama ove droge.

Brane se ćutanjem

Uhapšena trojka nije odranije poznata policiji, tako da se s pravom sumnja da su bili samo kuriri i da je trebalo da drogu odnesu do granice sa Bugarskom.

– Pretpostavljamo da je kokain u Negotin dopremljen iz Beograda, ali se sva trojica osumnjičenih zasad brane ćutanjem – dodaje naš izvor. – Protiv njih je podneta prijava zbog neovlašćenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga i određen im je pritvor do 48 sati.

Blic.rs

Back to top button