Samohranoj i siromašnoj majci nestalog trinaestogodišnjaka treba pomoć dobrih ljudi

Foto: D. Stojnić

Potraga za dječakom nastavlja se sutra, a pred Hatidžom Mujagić, majkom 13 godišnjaka koji je u subotu oko 15 i 15 sati nestao u rijeci Uni u Bosanskom Novom još je jedna neizvjesna i duga noć.

Suočena s bolnom tragedijom ova samohrana majka ne krije da strahuje od najgoreg.

– Nema mog djeteta. I sama sam u subotu bila na Uni, hodala uz, niz rijeku, ali nigdje ga nema – govori kroz suze Hatidža uz koju su u ovim trenucima u kući žalosti koja se nalazi u naselju Vidorija rodbina, komšije, prijatelji.

Hatidža je samohrana majka nestalog dječaka i još dvojice sinova. Žive jako teško, od mizernih primanja, podstanari su u kući koja se prodaje i sasvim sigurno je da će joj trebati nesebična pomoć dobrih ljudi, jer sama i bolesna više ne može, pogotovo u ogromnoj tragediji koja ju je snašla.

Više detalja o potrazi, kao i kompletnu ispovijest majke dječaka donosimo sutra , u printanom izdanju “Dnevnog avaza”.

Inače Sretoja Vujanović, načelnik Sektora policije PU Prijedor, potvrdio je za Avaz. ba da će potraga za dječakom biti nastavljena sutra.

Najavljuje da će u potrazi, na potezu od Bosanskog Novog do Bosanske Kostajnice, biti uključene specijalne jedinice MUP-a RS, vatrogasci iz Prijedora, Bosansko Novog… Uključit će se i ribari.

Na terenu do nastavka potrage, koja će sutra početi u jutarnjim satima, ostaju policijski službenici PU Prijedora.

Avaz.ba

Back to top button