Zadavila supruga, osuđena na devet godina zatvora

Vrhovni sud Republike Srpske povećao je kaznu Bjelici Bijelić (66) iz Banje Luke i pravosnažno je osudio na devet godina zatvora zbog ubistva supruga Dušana, koga je pretukla i golim rukama zadavila u njihovoj kući u naselju Veseli Brijeg.

Bježao kod komšija

Bijelić je u prvostepenom postupku pred Okružnim sudom u Banjoj Luci osuđena na šest godina zatvora, ali su se na tu presudu žalili i Tužilaštvo i odbrana. Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS, kaže da je Sud uvažio žalbu Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, dok je žalba odbrane odbijena kao neosnovana.

– Uvažena je žalba Tužilaštva i kazna je povećana sa šest na devet godina zatvora, a presuda je sada pravosnažna – rekla je Despotović.

Bjelica je oglašena krivom za nasilje u porodici sa smrtnim ishodom. Zločin se dogodio 4. aprila prošle godine. U presudi se navodi da je optužena od 2012. više puta napadala muža i, uz psovke i pogrdne riječi, nasrtala na njega, udarajući ga po glavi i tijelu. Dušan je zbog toga više puta tražio utočište kod komšija, a čak se i zaključavao u šupi.

Brojne povrede

Kobnog dana, ponovo je došlo do prepirke i Bjelica je više puta šakom udarila Dušana u glavu. Potom ga je objema rukama zgrabila za vrat i svom snagom ga stezala dok ga nije ugušila, a nanijela mu je više podliva, kao i serijski prijelom rebara. Nakon ubistva, pozvala je komšije i rekla da je njen muž umro nakon što je “više puta pao s kreveta” s obzirom na to da su mu glava i pidžama bili krvavi.

Avaz.ba

Back to top button