Kosovska policija uhapsila člana Vlade Srbije Marka Đurića

U Kosovskoj Mitrovici policija je uhapsila direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, javio je RTS. Njemu su kosovske vlasti zabranile ulazak u državu, ali je Đurić na svoju odgovornost prekršio odluku.

Pripadnici specijalne policije Rosu i Kosovske policijske službe bacili su suzavac u sali gdje je bio počeo okrugli sto o unutrašnjem dijalogu o Kosovu.

Sala u mitrovačkom Dvoru je u potpunosti ispražnjena, a pripadnici policije su izdali nalog okupljenim građanima da se udalje iz objekta i iz kruga zgrade.

Mitrovački Dvor su napustili i Srbi, ministri u privremenoj vladi Kosova, kao i predsjednici srpskih opština i direktori brojnih javnih i društvenih institucija koji su prisustvovali okruglom stolu, koji su u 17.15 sati otvorili Đurić i generalni sekretar Predsjedništva Nikola Selaković.

Kako piše B92, Đurić je s kolegama oko 17 sati stigao na sjever Kosovske Mitrovice na okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

Generalni sekretar Selaković nije uhapšen iako je bio s Đurićem u društvu.

Podsjećamo, Priština je ranije najavila da neće dozvoliti ulazak na teritoriju Kosova srbijanskim zvaničnicima Đuriću i Selakoviću, ministar Vladan Vukosavljević nije ušao na Kosovo, iako je imao navodno odobrenje, a ministar Aleksandar Vulin nije dobio dozvolu za namjeravanu posjetu porodici Vučetić u Kosovskoj Mitrovici.

Prema posljednjim informacijama, Đurić je prebačen u odjeljenje pritvora Kosovske policijske službe u Prištini.

Srna
Back to top button