Vučić: Teroristi u uniformama specijalaca pokušali zauzeti sjever Kosova

Upoznat ću vas sa brutalnom provokacijom, činom bezumlja i kriminalnim aktom koje su prištinske vlasti provele na Kosovu. Ovako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić počeo obraćanje nakon sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost Srbije.

– Interesantno je što su svi mediji željeli da nas upoznaju sa tobožnjom činjenicom da Đurić nije poštovao dogovorene procedure za ulazak na Kosovo, pa je zato uhapšen – objasnio je Vučić i potom pročitao prisutnim predstavnicima medija odrednice Briselskog sporazuma koje se odnose na proceduru prijave ulaska na teritoriju Kosova.

Srbijanski lider kazao je da je Đurić svoju posjetu prijavio “tri puta ranije od propisanog sporazumom”, a da je kao odgovor stiglo da prijava nije u skladu sa vremenskim odrednicama.

– Najviši zvaničnik prištinskih vlasti Badžet Pacoli saopćio je večeras da Đuriću Nikoli Selakoviću nije dozvoljen ulaz na Kosovo jer podstiču mržnju. Pošto je Srbija poštovala sve bilateralne sporazume, Đurić i Selaković su se pojavili na skupu u Mitrovici, skupilo se 50-ak ljudi koji su mirno sjedili i slušali šta imaju jedni drugima da kažu. Prije toga imali smo informacije da su teroristi u uniformama specijalnih jedinica pošli da pokažu da, uz direktnu podršku EULEKS-a, mogu da zauzmu sjever Kosova”, naveo je Vučić.

Vučić je poručio da je “teroristima” pomagao EULEKS.

– To je isti EULEKS koji ne želi da se umiješa u istragu o ubistvu Olivera Ivanovića i hapšenje Milorada Zajića. Pitao sam ih zašto maltretiraju Srbe u pokrajini. Odgovor nisam dobio – dodao je Vučić.

Uskoro opširnije….

Avaz

Back to top button