Kapetan Armije RBiH dobio šest mjeseci zatvora jer je amputircu dodao protezu!

Priča o Suadu Ibrahimoviću, kapetanu Armije RBiH iz Tešnja, još je jedan pokazatelj apsurda u Bosni i Hercegovini.

On je osuđen na šest mjeseci zatvora jer je 2014. godine tokom protesta boraca svom saborcu, amputircu, pokupio protezu s ceste, koja mu je spala dok su ga organi reda i mira hapsili, te mu je dodao u službeno vozilo i tako prekršio zakon, odnosno napravio krivično djelo!

Heroj u ratu

Heroj u ratu, socijalni slučaj u miru – čovjek koji se kroz kanalizacione cijevi prebacivao preko granice da osigura egzistenciju supruzi, četvero djece i bolesnoj majci, kapetan iz rata koji je prije nekoliko godina svoje ratne činove ostavio Bakiru Izetbegoviću ispred zgrade Predsjedništva BiH, lider građanskih protesta u Tešnju od prije nekoliko godina, danas je ogorčen.

Kako je Ibrahimović izjavio za naš list, on će s još dva svoja saborca, aktera navodnog krivičnog djela, presudom Općinskog suda u Tešnju morati na šest mjeseci u zatvor.

Poziv na izdržavanje kazne
– Ja ovo doživljavam kao raspad sistema. Ovo je način na koji država, ali i politika koja vlada u državi, šalje poruku ljudima da nikad ne možete izraziti svoje nezadovoljstvo prema državi i vlasti, jer ćete biti kažnjeni – kaže Ibrahimović.

SDA vedri i oblači

Početkom aprila, on se mora javiti Upravi Kaznenopopravnog zavoda Busovača, gdje će izdržavati dosuđenu kaznu. On i njegovi saborci smatraju da je ovo klasični politički montiran proces protiv njih.

– Mi mislimo da je ovo sve montirano prema nama. Ovo su nam montirali politika, Stranka demokratske akcije sa Šemsudinom Mehmedovićem na čelu, koji vedri i oblači u Tešnju. Itekako sam razočaran u državu, ali i cjelokupan sistem – ističe Ibrahimović.

Uložit će žalbu

Ibrahimović ističe da će uložiti žalbu na presudu Suda, a ako do toga ne dođe, ispoštovat će apsurdnu presudu.

– Naravno da planiram uložiti žalbu. Dat ću sve od sebe i iskoristit ću sve pravne lijekove da dokažem da je ovo za šta su me osudili apsurd kakav nije do sada viđen na našim prostorima – izričit je Ibrahimović.

Avaz.ba

Back to top button