Vapaj majke iz Zenice: Moj sin trpi i do 50 napada dnevno, a ja nemoćno gledam

Adel Pašalić iz Zenice ima 12 godina i zvaničnu dijagnozu epilepsije. Ne reaguje na terapije jer, kako navodi dječakova majka, ljekari u BiH nisu priznali genetsku analizu koja je pokazala da Adel ima sasvim drugo oboljenje, Dravet sindrom.

Belma sa sinom Adelom FOTO: FACEBOOK
Kako kaže majka Belinda Pašalić, Adel ima i do 50 epileptičnih napada dnevno. Njegove nalaze Belma je poslala ljekaru u Sloveniji, koji joj je odmah odgovorio da dječak ima Dravet sindrom, te da terapija koju dobija nije adekvatna.

Belinda nema novca da svog sina odvede u Sloveniju, gdje bi mu se odredila adekvatna terapija. Zato je na Facebooku objavila apel za pomoć, uz potresan video snimak Adela za vrijeme jednog epileptičnog napada.

– Ovo je zadnje što sam mislila da ću ikad objaviti na društvenoj mreži. Alii… Da vam svima pokažem našu epilepsiju. Ovo je samo jedan u nizu napada. I mi ovako živimo. Moj sin trpi, a ja nemoćno gledam. I tako stalno. Nemamo kući ni bocu s kisikom da mu bar malo bude lakše dok traje napad. I to se kupuje. Nemamo puno toga a što nam treba da bi ovo stanje bilo lakše za podnositi.

Imamo samo jedno drugo. Kad zaspimo, moram da ga držim za ruku da bih osjetila napad. Nekad se bojim da neću čuti. Ali ne možemo kupiti monitor koji će zasvirati u slučaju napada. Svašta nešto postoji da se olakša ova naša borba. Ali ja tražim sasvim malo. Tačnu dijagnozu i tačnu terapiju. Samo da nam bude lakše. Zar puno tražim? – napisala je Belinda Pašalić na Facebooku.

Za sve koji su u mogućnosti i žele pomoći ovom dječaku, ovo su brojevi računa na koje se može uplatiti novac.

Broj računa u KM: 1610000000000011 partija 09550397694 Adel Pašalić

Za uplate iz inostranstva:
Beneficiary bank: Raiffeisen bank dd BiH
Swift code: RZBABA2S
Iban code: BA391613000073480756
Beneficiary name: Belinda Pasalic

PayPal: elvisbelindaadeladna@gmail.com

Izvor: Faktor