Iznenadit ćete se kada vidite kakvo nas vrijeme očekuje za vikend!

Iako je Bosance i Hercegovce danas obradovalo lijepo i sunčano vrijeme, izgleda da će se mnogi razočarati. Naime, objavljena je vremenska prognoza za vikend, a očekuje nas nova nagla promjena vremena.

Prvog dana vikenda prognozira se pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Prijepodne bez padavina i sunčanije u istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Krajem dana u Krajini padavine prestaju.

U večernjim satima na planinama snijeg i susnježica. Intenzivnije padavine praćene grmljavinom se očekuju u Hercegovini, na jugozapadu, istoku i jugoistoku Bosne. Vjetar umjeren do jak, sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Krajem dana i u večernjim satima vjetar slab do umjeren.

U subotu će se jutarnje temperature kretati od šest do 12, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu od 10 do 15, a dnevne od 14 do 20, na sjeveroistoku do 23 stepena.

U nedjelju također pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Prijepodne slaba kiša se očekuje u sjeveorozapadnim, a poslije podne ponegdje u centralnim i istočnim područjim Bosne. Tokom dana razvedravanje u Posavini i Krajini.

U ponedjeljak pretežno sunčano. Jutarnje temperature od jedan do šest, na jugu od četiri do devet, a dnevne od 11 do 17 stepeni Celzijusovih.

Bhdijaspora.net

Back to top button