Zdravstveno stanje Arslana Kulačića se popravlja, umjesto operacije nastavlja s kemoterapijama

Arslan Kulačić (Foto: Facebook)

Sedmomjesečni Arslan Kulačić, kojem je pri rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu, i dalje se nalazi u bolnici Acibadem u Turskoj, ali je njegovo zdravstveno stanje mnogo bolje.

“Arslan trenutno neće imati operativni zahvat, već će nastaviti s kemoterapijama jer su doktori zadovoljni njegovom reakcijom na njih. Allah najbolje zna, ali i mi mislimo da je to bolje jer znamo koliko je teška i rizična operacija. Ne znamo šta će biti dalje, ali neka bude onako kako je najbolje za njega”, napisali su njegovi roditelji na Facebook stranici “Pomozimo Arslanu da živi”.

Podsjećamo, Arslanu je pri rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu i operisan je na UKC-u Tuzla. Nažalost, tumor se vratio. Liječenje u Turskoj će trajati oko 18 mjeseci, a cijena terapije je 133.000 eura, plus troškovi za dodatne preglede, analize krvi ili druge intervencije.

Nakon što se vijest o malom Arslanu pojavila u medijima, društvene mreže su bile prebukirane i svi su slali telefonske brojeve za pomoć mališanu. U akciju se uključila i organizacija Pomozi.ba.

Sve informacije o Arslanovom zdravstvenom stanju možete pronaći na Facebook stranici “Pomozimo Arslanu da živi”.

Klix.ba

Back to top button