ISPROBAJTE: Kvas od cvekle čisti jetru i reguliše pritisak

Veoma lako ga je napraviti, a korišćenje ovog ukusnog napitka čisti jetru, bubrege i čitav organizam od toksina, a reguliše i stolicu

Ruska tradicionalna medicina kvas od cvekle smatra jednim od najboljih nemedicinskih lekova protiv povišenog krvnog pritiska, a primenjuju ga i mnogi lekari u pojedinim bolnicama u Rusiji.

Veoma lako ga je napraviti, a korišćenje ovog ukusnog napitka čisti jetru, bubrege i čitav organizam od toksina, a reguliše i stolicu.

Sastojci:

700 g cvekle, 2 kašike ražanog brašna, 200 g šećera, 100 g suvog grožđa

FOTO: PROFIMEDIA
Priprema:

Svežu cveklu operite, oljuštite i iseckajte na kockice, pa stavite na dno čiste tegle od tri litra. Dodajte suvo grožđe, brašno i šećer. Teglu napunite hladnom prokuvanom vodom i sve dobro promešajte. Prekrijte teglu duplom gazom i ostavite na toplom mestu sedam dana. Dva puta tokom dana promešajte sadržaj u tegli i po potrebi skidajte penu koja se skupila. Nakon sedam dana procedite smesu kroz gazu. Kvas čuvajte u frižideru i pijte po četiri supene kašike tri puta dnevno pre obroka. Kad popijete kompletnu količinu kvasa, napravite pauzu od tri meseca, pa ponovite tretman.

Napomena:

Kvas se ne preporučuje osobama koje imaju bolesne bubrege, čir na želucu i nizak krvni pritisak.

Kurir.rs

Back to top button