Kamere snimile filmsku pljačku u Hrvatskoj: Eksplozivom raznijeli bankomat

Probudila me je snažna eksplozija. Pomislio sam da je sudar, no kad sam izišao, čuo se alarm. Vidio sam da je u eksploziji uništen bankomat, rekao je za 24sata.hr stanovnik naselja Dubovac.

Njega, kao i ostale stanare te karlovačke gradske četvrti, u petak u 2.30 sati probudila je snažna eksplozija na bankomatu Karlovačke banke koji se nalazi u izlogu trgovine.

Eksplozija je uništila kućište bankomata iz kojega su lopovi potom odnijeli novac. Njegovi dijelovi su rasuti širom parkirališta, a u eksploziji nije popucalo nijedno staklo izloga ni vrata uz koja je ugrađen. Policija je izvijestila tek da je u 2.49 sati došlo do eksplozije i oštećenja bankomata, prilikom čega je nastala materijalna šteta, ali da nema ozlijeđenih.

Voditelj poslovnice nije htio komentirati pljačku, tek je rekao da ga je eksplozija iznenadila kao i ostale Karlovčane, jer ovakav način pljačke u Karlovcu još nije viđen. Akciju lopova uhvatila je jedna od nadzornih kamera u blizini. Na snimci koja traje oko šest minuta jasno se vidi kako uz bankomat staje srebrni karavan. S mjesta suvozača izlazi jedan počinitelj odjeven u crvenu jaknu s kapom na glavi i iz automobila izvlači gumenu cijev za plin.

Ubrzo mu se pridružuje još jedan počinitelj, odjeven u tamnoplavu jaknu s kapuljačom. On iz automobila vadi dugačku plinsku bocu i spaja je na cijev koju su ugurali u kućište bankomata. Nakon toga lopovi odlaze, no već se za nekoliko sekundi vraćaju i ponavljaju postupak.

Kroz nekoliko sekundi vidi se eksplozija, a oba počinitelja trče u trgovinu te s unutarnje strane bankomata uzimaju kasete s novcem i bježe. Još se ne zna koliko su lopovi odnijeli.

Autor: 24sata.hr

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f