SLUČAJ KOJI JE ZGRANUO SRBIJU: Gorećeš u paklu! Ovako je Radan (54) ženu polio benzinom i zapalio!

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 10 godina zatvora Radana Uroševića (54) jer je pre dve godine, zbog ljubomore, suprugu (47) polio benzinom i zapalio je uz reči: “Ja ću otići u zatvor a ti ćeš goreti u paklu”, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

Ovom presudom potvrđena je odluka Višeg suda u Beogradu kojom je Urošević osuđen jer je na svirep način pokušao da ubije ženu, odnosno zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju.

FOTO: NEBOJŠA MANDIĆ
Njegova žrtva je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućena na parnicu. Kako se navodi u presudi, tokom noći između 17. i 18. januara 2015. godine, nakon svađe između supružnika i fizičkog nasrtaja, žena napustila stan u kom je živela sa Uroševićem i otišla do stana u kojem joj žive njena deca, u nameri da pobegne i izbegne dalji sukob.

Za to vreme Urošević je otišao do obližnje benzinske pumpe i kupio benzin u većoj flaši vode, došao tog stana, zvonio, lupao a kada mu je žena otvorila nakon kraće rasprave polio ju je benzinom.

FOTO: NEBOJŠA MANDIĆ
Na njeno pitanje ‘Šta to radiš čoveče? odgovorio je ‘Ja ću otići u zatvor, a ti ćeš goreti u paklu!’, nakon čega je upaljačem upalio benzin kojim je polio suprugu,

navodi sud.

U presudi je zaključeno da je plamen zahvatio telo žene koja je zadobila teške telesne povrede opasne po život, usled čega je trpela bolove najjačeg intenziteta, u rangu nepodnošljivih.

Smrt je sprečena jer je komšija ugasio vatru sa njenog tela i pravovremenim i adekvatnim medicinskim zbrinjavanjem, dok je okrivljeni koristeći pometnju pobegao sa lica mesta, navodi se u presudi.

FOTO: NEBOJŠA MANDIĆ
Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o krivičnoj sankciji, prvostepeni sud je prilikom odlučivanja o vrsti i visini krivične sankcije pravilno cenio sve okolnosti.

Tako je, kao olakšavajuće okolnosti za Uroševića uzeo u obzir njegov raniji život i činjenicu da je krivično delo izvršio u stanju uračunljivosti koja je bila smanjena, ali ne bitno.

Od otežavajućih okolnosti cenio je pobude zbog kojih je izvršio krivično delo, odnosno zbog ljubomore, kao i da je prilikom vršenja krivičnog dela pokazao upornost i rešenost da delo izvrši, iako se žena sklonila od njega u drugi stan.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Back to top button