POTRESNA ISPOVEST OCA NASTRADALIH SESTARA: Niko za njima neće nositi crninu

Dve sestre iz Niša, Marija i Milica Petrović preminule su od teških povreda posle teške saobraćajne nesreće koju je pod uticajem alkohola izazvao tridesetogodišnji vozač “opel astre”.

 

Marija Petrović preminula je u utorak, oko dva ujutro, u niškom urgentnom centru, a njena starija sestra Milica umrla je u noći između nedelje i ponedeljka na istoj klinici.

 

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Slobodan Petrović, otac nastradalih devojka, u ispovesti kaže da je tužnu vest o nesreći porodici Petrović javila policija. U prvom trenutku nisu mogli da poveruju, ali su pohitali u Klinički centar. Sledećih 24 sata bili su u agoniji, moleći se za svoju decu. Na žalost, sve nade su izgubljene posle vesti da je i Marija preminula

 

– U kliničkom cetntru je bilo mnogo policajaca, odmah mi je bilo jasno da nije bila obična saobraćajna nesreća, kaže unesrećeni otac.

 

Milica je umrla prva. Iako su se nadali da će im bar jedna ćerka preživeti, nije bilo nade.

 

– Oko 11 uveče su nam javili vest. Za Mariju smo znali da ima tešku operaciju. Čekali smo, i kada su završili tada sam je poslednji put video. Osoblje je pokazalo neverovatnu želju da je spase, kaže Slobodan.

 

Marija je imala 24 godine i kao njena sestra velike životne planove. Završila je hemiju na PMF-u u Nišu.

 

FOTO: M.M.

– Bille su pametna deca, mnogo smo malo vremena uložili u njihovo vaspitanje a pitajte komšije da li su ikad uradile nešto pogrešno, kaže otac.

 

U kući Petrovića umesto veselja i smeha, vlada muk.

 

– Niko ne zna kolika je to muka i koliko je to teško. NIsam ni svestan šta se dogodilo. Mislio sam da će da eksplodira sve u meni, a opet moram da budem racionalan da sve sprovedem kako treba, kaže nesrećni Slovodan.

 

Roditelji ipak misle da tuga ne treba da se vidi spolja.

 

– Supruga želi da niko za njima ne nosi crninu, jer ih se sećamo sa samo po najpozitivnijiem.

 

(Kurir.rs/TV Prva)

Back to top button