Prva liga FBiH: Lider pao u gostima kod fenjeraša, Sloga profitirala

Svih osam mečeva 20. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine odigrano je danas.

U ovom kolu najviše je profitirala Sloga iz Simin Hana koja je slavila na gostovanju kod Bratstva s 4:1, dok je Olimpik poražen na domaćem terenu od Metalleghea. Vodeća Zvijezda poražena je od posljednjeplasirane ekipe prvenstva Jedinstva u Bihaću.

Zvijezda je nakon dva loša rezultata gostovala kod Jedinstva iz Bihaća i očekivalo se da lider na tabeli Prve lige FBiH upiše sigurnu pobjedu, ali su na kraju poraženi. Radosavljević je postigao jedini gol na meču z apobjedu domaćih.

Olimpik je na domaćem terenu poražen od Metalleghea s 1:0. Vukovi su bili bolji tokom čitavog meča, a na kraju su gosti golom Hreljića, sredinom drugog poluvremena, stigli do pobjede.

Sloga je sa ubjedljivih 3:0 slavila na gostovanju kod Bratstva u Gračanici. Poturalić je u 35. minuti donio vodstvo ekipi iz Simin Hana. Isti igrač je u 53. minuti je pogodio za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Mahmutović u 71. minuti.

Almir Memić nije na najbolji debitovao po treći put debitovao na klupi Travnika. Veziri su na Piroti poraženi sa 1:0 od Veleža.

Rezultati 20. kola:
Slaven – Iskra 2:2
Bosna – Rudar 0:2
Travnik – Velež 0:1
Orašje – Čapljina 3:1
Bratstvo – Sloga 1:4
TOŠK – Igman 2:0
Olimpik – Metalleghe 0:1
Jedinstvo – Zvijezda 1:0

Izvor: Faktor

Back to top button