Selim Kašić umro u Francuskoj, sahranjen u rodnom mjestu, a sad iz Općine Konjic tvrde da je njegova smrt lažirana!

Mi više ne znamo šta da radimo niti kome da se obratimo. Selim je umro u Francuskoj, moja sestra i njegova djeca bili su s njim. Tamo su dobili sve papire, smrtni list od doktora, mrtvozornika, grada Pasi, Ambasade BiH u Francuskoj. I sada iz Općine Konjic tvrde da su papiri falsifikovani. Ovo je skandalozno

Selim Kašić iz Konjica, profesor matematike i fizike, nakon teške bolesti umro je 19. marta u francuskom gradiću Pasi. Prošle sedmice sahranjen je u Šunji kod Konjica. Sahrani je prisustvovao veliki broj građana ove općine, među kojima i brojni općinski službenici!

Samo nekoliko dana kasnije – šok! Iz Općine Konjic odbili su porodici izdati potvrdu o Kašićevoj smrti, uz objašnjenje da je profesorova smrt lažirana, tačnije da je falsificiran smrtni list koji je izdala uprava ovog francuskog gradića?!

Ovu šokantnu informaciju potvrdio je jučer za Avaz Konjičanin Agan Ramić, kojem je rahmetli profesor Kašić bio zet. On tvrdi da je Kašićeva porodica, kao i cijeli Konjic, u šoku i nevjerici, jer je čovjek ukopan, a „pola općine bilo mu je na dženazi i svi su ga dobro poznavali“.

– Mi više ne znamo šta da radimo niti kome da se obratimo. Selim je umro u Francuskoj, moja sestra i njegova djeca bili su s njim. Tamo su dobili sve papire, smrtni list od doktora, mrtvozornika, grada Pasi, Ambasade BiH u Francuskoj. I sada iz Općine Konjic tvrde da su papiri falsifikovani. Ovo je skandalozno. Mi smo svi u šoku – kaže Ramić.

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

Back to top button