NEVJEROVATNO ATRAKTIVNA Mostarka davno postavila ciljeve: Davno napustila Mostar i sada boravi u Zagrebu zbog boljih uslova (FOTO)

“Na mladima svijet ostaje”! Koliko smo puta ovo čuli? Morate se zapitati kakav svijet mladi nasljeđuju da bi na njima ostao. Prelijepa Mostarka, i jedna od naših najperspektivnijih plivačica – Amina Kajtaz – već odavno je napustila Mostar i sada boravi u Zagrebu zbog boljih uslova. Amina ostvaruje izvanredne rezultate, a jedan od njenih najvećih uspjeha je plasiranje na Olimpijske igre u Riu.

U ovoj teškoj situaciji uspjevat će samo najbolji, najuporniji i najhrabriji, oni koji će strateški tražiti svoju priliku – a ona je svoju priliku našla. Amina je sportašica koja se maksimalno trudi na svakom treningu. Najviše vremena provodi u bazenu, ima tri treninga na dan, dva u vodi i jedan u teretani, i kako kaže rijetko kad stigne popiti kafu sa prijateljicama. Ova izuzetna mlada dama, dok je pričala o svojim uspjesima i plivanju, otkrila je voli li ćevape i koja je njena omiljena destinacija za odmor.

1. Amina, zašto baš plivanje i šta je ono što te prvobitno privuklo?

“Plivanjem sam se počela baviti sa 6 godina i od tada sam zavoljela taj sport. Mama me odvela na moj prvi trening. Ona je bila plivačica, pa je zatim prenijela tu ljubav na mene i moju sestru. Do 17te godine, to je više bio hobi, a poslie sam se počela baviti profesionalno.”

2. Čime si trenutno najviše preokupirana, kada je riječ o sportu kojim se baviš?

“Treniram 3x na dan. Treninzi su zaista naporni i iziskuju dosta truda i rada. Trenutno plivam i po 14 km na dan i imam teretanu. Između treninga se najčešće odmaram, učim ili rijetko kada uspijem otići na kafu s drugaricama.”

3. Kada si bila mala, šta si htjela da budeš kad porasteš?

“Pa nikad nisam imala neku veliku želju za nekim određenim ciljem, ali uvijek što sam htjela je to da se natječem s drugima i da ih pobjeđujem. Jednostavno sam u tome uživala i bila bih jako ljuta kada bi me neko pobijedio.”

4. Koliko ti nedostaje Mostar, obzirom da živiš u Zagrebu?

“Nedostaju mi najviše moji roditelji i sestra. Oni su moja podrška i smatram da bez njih ništa ne bih ni do sada ostvarila. Voljela bih da mogu dolaziti češće u Mostar, ali nažalost radi mnogo obaveza ne stignem, te se onda moji nabliži trude doći u Zagreb. Od Mostara, kao grada mi najviše nedostaje sunce i naša klima.”

5. Ako bi mogla da živiš bilo gdje, gdje bi to bilo?

“Voljela bih živjeti u Njemačkoj ili Rusiji. Njemačka mi se mnogo sviđa radi reda, rada i discipline. Smatram da su Njemci doista organizirani i vrijedni  ljudi, predani poslu i karijeri. To mi se mnogo sviđa. Rusija ima neku svoju posebnu kulturu i borbenost, koja me privlači. Kada se Rusi pojave na bilo kojem natjecanju izgledaju kao najbolja reprezentacija koja će odlučno pobjediti sve protivnike.”

6. Voliš li kolače i čokoladu?

“Najviše od slatkog volim čokoladu. Trudim se da je izbjegavam , ali mi baš i ne ide od ruke (smijeh).”

7. Koji je tvoj najveći uspjeh u karijeri?

“Najveći uspjeh je 6.to mjesto na svjetskom kupu u Dubaiu i plasiranje na Olimpijske igre u Riu.”

8. Na koji način se opuštaš, i imaš li neki hobi?

“Ne izlazim baš mnogo sa drugaricama ili da idem u šetnje, jer tokom radnih dana budem toliko iscrpljena da jedva čekam vikend kada ću se moći naspavat, obzirom da svaki dan ustajem u pola šest. Volim gledati filmove, serije i čitati knjige.”

9. Koja je tvoja destinacija za putovanje iz snova?

“Nisam baš razmišljala o tome, ali bih voljela otići opet u Dubai, Moskvu ili posjetiti neku egoztičnu destinaciju kao mjesto Bora Bora.”

10. Pasta, ćevapi ili riba?

“Riba , volim sve morske čarolije.”

11. Koje suplemente koristiš kao vrhunska plivačica?

“Najviše koristim Weider suplemente. Oni su ujedno i moji sponzori i ovim putem im se želim zahvaliti. To je jedan od najkvalitetnijih brendova, sigurno ispitan i 100% doping free. Najdraži njihovi proizvodi su mi Beta Alanine i Whey protein.”

(body.ba)

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f