Proročica nije predvidjela da će joj lopovi ukrasti 850.000 maraka

Mještani Brčkog jučer su se hvatali za glavu i pitali kako Nizama Al Raisa, u narodu poznata kao proročica, kraljica Nizama, nije uspjela predvidjeti da će lopovi, pod okriljem noći, provaliti u kuću njene majke i ukrasti joj 850.000 maraka, koje je stekla proricanjem sudbine i liječenjem.

Ogromno bogatstvo

Nizama je ogromno bogatstvo stekla reklamirajući nadnaravne sposobnosti, gostujući u emisijama koje su u ponoćnim terminima emitirale lokalne televizije. Neki od tih nastupa trajali su i po više od dva sata, sve dok to Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) nije zabranila. Nizama je potom prepoznala potencijal društvenih mreža, gdje se nastavila reklamirati.

Ona za sebe kaže da je “doktorica za liječenje Kur’anom”, a u prijavi koju je podnijela policiji, stajalo je da su joj ukradeni i zlato i dokumenti, ali je istraga pokazala da, ipak, nedostaje samo novac.

Brčaci za Nizamu kažu da ona o svojim poslovima može napisati knjigu. Veliki objekt nekadašnjeg salona namještaja u Brčkom ova “kraljica medicine” kupila je i preuredila u poslovni i stambeni prostor.

Salon namještaja pretvorila u poslovni i stambeni prostor (Foto: G. Bobić)
Na telefonski broj koji je istaknut na ulaznim vratima njene kuće, niko se jučer nije javljao.

Prodavači cvijeća u obližnjem rasadniku, uz magistralni put Tuzla – Orašje, kažu da su čuli za pljačku, ali da Nizamu jučer niko nije vidio.

Priče mještana

Mještani u Ceriku s nevjericom komentirali pljačku
Jedna od mještanki, na naše pitanje čime se to Nizama bavila, začuđeno nas je pogledala i rekla:

– Ne znate čime se Nizama bavila! Pa, to čitav svijet zna. Kraljica je savjetima i natprirodnim moćima liječila druge i pomagala im. Neka sada sama sebi pomogne i otkrije ko je izvršio pljačku – kaže jedna od mještanki.

Šta kažu u policiji

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta, potvrdio je da je jedna građanka 3. aprila oko 13 sati prijavila pljačku u kući njene majke u naselju Cerik, izjavivši da je jedna ili više osoba ušla unutra te da su nestali veća suma novca, zlatni nakit i dokumentacija.

Emkić kaže da su u istragu odmah uključeni policija i Tužilaštvo te da je utvrđeno da zlatni nakit i dokumentacija nisu ukradeni. Ovo djelo okvalificirano je kao teška krađa i istraga je u toku, izjavio je Emkić.

Nizamina ponuda

Nizama se, inače, zvanično predstavlja kao duhovna iscjeljiteljka, vidovnjakinja, parapsihologinja i bioenergičarka. Kaže i da skida crnu magiju, uklanja uroke, nagaze i ograme. U svojoj biografiji navodi da otklanja ludilo, depresiju te noćno mokrenje, strah, bolove u tijelu, glavobolju, sterilitet, želučane tegobe i govorne mane. Izrađuje i hamajlije za bračnu sreću, porodično blagostanje, biznis, ljubav, školu te štiti firme i biznismene od zla.

Avaz.ba

Back to top button