EKSKLUZIVNI VIDEO Bh. trener spasio život igraču na terenu, ovaj mu nakon svega poslao dirljivu poruku

Rusmir Cviko postao je junak u Kini nakon što je spasio život Kameruncu Džonu Meriju (John Mary).

Bh. stručnjak, koji vodi ekipu kineskog drugoligaša Meizu Haka, na meču protiv Tijanšana (3:0) je u jednom trenutku utakmice utrčao na teren i odmah reagirao kada je njegov najbolji fudbaler pogođen loptom u vrat. Meri je pao na teren, počeo se gušiti, ali Cviko je ušao na teren, izvadio mu jezik i spriječio najgore.

Nakon meča Kamerunac je poslao dirljivu poruku svom treneru u kojoj mu je zahvalio što mu je spasio život.

– Treneru, ne znam kako da Vam zahvalim, da mi niste spasili život, ne znam kako bi nastavile moja supruga i kćerkica, kao i porodica u Africi, koja zavisi od mene. Hvala Vam velika, duboko Vas cijenim, cijela moja porodica zahvaljuje Vam na Vašem dobrom djelu. Neka Vas Bog čuva – napisao je Meri u poruci našem treneru.

Za Cviku je ono što je uradio sasvim normalna stvar.

– Reagirao sam kao što bi uradio svako na mom mjestu, bio sam igrač i dobro znam šta se može dogoditi ako se na vrijeme ne reagira. Džon je progutao jezik, bio sam se uplašio, ali, srećom, završilo je bez težih posljedica. Radi se o divnom momku kojeg sam doveo odmah nakon što sam imenovan za trenera, a on je postao najbolji igrač naše ekipe – rekao je nekadašnji tim-menadžer Željezničara te fudbaler Želje i Sarajeva.

Meri je postigao dva gola u utakmici, a Meizu Haka nakon četiri kola ima 7 osvojenih bodova i šesti su na tabeli, sa samo tri boda manje od prvoplasiranog Šijažuanga.

Rusmir Cviko je, inače, jedini bh. stručnjak koji je šef stručnog štaba nekog kineskog kluba, a prije Meizu Hake vodio je Dalijan Transcende.

Sport.avaz.ba

Back to top button