Dragan Čović: Na večeru sam pozvao koga sam pozvao

Na pitanje zašto na večeri lidera u Mostaru neće biti njegovih kolega iz Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića, Dragan Čović kazao je danas da se uvijek potrudi da u gradu na Neretvi, za vrijeme Mostarskog sajma privrede, što više ljudi dođe.
– Drago mi je da ima sve više onih koji traže dlaku u jajetu i neki kritički osvrt prave na tako nešto. Trebali bi biti ponosni da Mostarski sajam postoji. Što se tiče večere, ona postaje pomalo tradicionalna. Ove godine pošto gospodin Ivanić nije u BiH ja sam odlučio da ipak ne pravimo bilo kakav raskorak koji bi mogao dati neku drugu dimenziju i ja sam, kao domaćin te večere, pozvao one koje sam pozvao. Pozvan je gospodin Zvizdić, gospoda Dodik i Čavara, tu će biti i predsjednik Crne Gore, predsjednik Srbije, premijer Hrvatske i ovaj put i premijer Vlade Bugarske, kao zemlje predsjedatelja EU. Uradili smo nešto veliko i ako u tom velikom neko stvarno ima neku primjedbu o sadržaju, ja ću mu ostaviti da i dalje uživa u tim primjedbama, a mi ćemo nastaviti dalje i dogodine praviti još bolji sajam – kaže Čović.

Ova večera bit će održana u ljetnikovcu Radobolja i bit će privatnog karaktera.

– A onda u utorak slijedi sajam i tu su pozvani i gospodin Izetbegović, vrlo službeno, i gospodin Ivanić i svi drugi koji bi trebali biti nazvani kao nositelji izvršne i zakonodavne vlasti. Ko će se odazvati, ne znam, ali svi su dobrodošli – kaže Čović.

Dodaje da će u utorak, na marginama sajma, biti održano mnoštvo bilateralnih susreta.

(Vijesti.ba / Avaz)

Back to top button