“HTEO SAM DA JE UPLAŠIM” Skandalozna odbrana ubice, koji je ČEKIĆEM SMRSKAO glavu majci dvoje dece

„Namera mi je bila da čekićem uplašim Mirjanu, a ne da je ubijem. Udario sam je dva puta čekićem u glavu, a ona je pala na patos. Onda sam video da sam je ubio i rešio sam da presudim i sebi. Otišao sam u drugu sobu i popio gomilu tableta za smirenje.“

Ovo je pred istražnim organima, kako saznaje “Blic”, ispričao Nikodije Božinović (60), zvani Kokan, iz Kladova, koji je u petak oko podneva u svom stanu u Njegoševoj ulici 13 sa dva udarca čekićem u glavu ubio bivšu nevenčanu suprugu Mirjanu Inđić (36).

– Mirjana i ja smo bili u vezi nekoliko godina. Ona je imala brak iza sebe i dvoje dece. S druge strane, i moja situacija je bila identična – ispričao je Božinović.

Ovaj par je iznajmljivao stan u Ulici Timočke divizije u Kladovu. Mirjana je radila u lokalnoj pekari dok je Nikodije, koji je nedavno postao deda, bio nezaposlen. Navodno, on je živeo od prodaje duvana, a zahvaljujući tom novcu je skupio dovoljno para da sebi kupi stan u Njegoševoj ulici.

– Mirjana je kao dete sa roditeljima došla iz Hrvatske u Kladovo, bežeći pred vojnom akcijom “Oluja”. Jedno vreme živela je sa roditeljima u kolektivnom centru u Karatašu, nadomak Kladova. Kasnije se udala i rodila dvoje dece, ali se u međuvremenu i razvela – kaže nam izvor iz istrage.

ZET ZATEKAO JEZIV PRIZOR U STANU Ubio bivšu devojku čekićem, pa pokušao da se otruje
Nakon toga počela je da živi sa Božinovićem, koji je takođe bio razveden. Međutim, pre pola godine su se razišli, što on nije hteo da prihvati. Kobnog Ne sluteći ništa, Mirjana je otišla kod Nikodija u stan.

– Tu je, navodno, Nikodije pokušao da ubedi Mirjanu da mu se vrati, ali je ona to odbila, nakon čega je pošla da izađe iz stana – kaže izvor. – Ali to je Božinovića razbesnelo. Dograbio je čekić i dva puta udario Mirjanu u glavu. Ubio ju je na licu mesta.

Kada je video šta je učinio, Božinović je pokušao da presudi sebi. Otišao je u drugu sobu, legao na krevet i – popio lekove.

– Sigurne smrti spasao ga je zet, koji je u dogovoreno vreme došao da Nikodiju instalira kablovsku televiziju – Ali naišao je na zaključana vrata. Pozvao je tasta telefonom, ali se ovaj nije javljao – dodaje sagovornik “Blica”.


Zgrada u kojoj se dogodila tragedija
Nikodijev zet, budući da je imao ključ od stana, ušao je unutra da bi završio posao jer je imao dogovoreno da uvede još nekoliko kablovskih televizija u toj zgradi.

– Ali kada je ušao u stan, prvo je u dnevnoj sobi zatekao Mirjanino telo. Ženi je glava bila razbijena, a pored nje je bio čekić kojim je izvršeno ubistvo – nastavlja naš sagovornik.

U drugoj sobi zet je na krevetu video obeznanjenog Nikodija i odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć.

– Lekari su samo mogli da potvrde da je Mirjana preminula od udaraca čekićem u glavu – podvlači naš izvor. – Lekari su, međutim, uspeli da spasu Božinovića, koji je, posle ukazane prve pomoći, prebačen na dalje lečenje u Beograd.

Blic.rs

Back to top button