Neka dođu i nek’ me nose u zatvor, neću plaćati taksi od Tešnja do Busovače!

Samir Hatkić, Suad Ibrahimović i Mujo Dizdarević trebali su se danas javiti u KPZ Busovača na služenje šestomjesečne kazne zatvora. No, trojica demobilisanih boraca poslali su zahtjev za odgodu služenja kazne, međutim, odgovora nema.

Samir Hatkić zvani Ninan, ratni vojni invalid, danas je za naš portal kazao da se on nema namjeru nigdje javljati niti da o svom trošku putuje do Busovače.

– Neka dođu po mene. Skinut ću i protezu i neka me nose. Dobrovoljno se nigdje neću javiti. Ako je neko na to računao, grdno se prevario – kazao je Hatkić.

Sličnog stava su i druga dvojica osuđenika.

Podsjetimo, Općinski sud u Tešnju osudio je Samira Hatkića, Muju Dizdarevića, demobilisanog borca, i Suada Ibrahimovića, kapetana Armije RBiH, na po šest mjeseci zatvora zbog napada na službenu osobu. Oni će se na izdržavanje kazne morati javiti 9. aprila.

Presudu su dobili 1. septembra 2017. godine, skoro tri mjeseca od njenog donošenja. Osuđeni su, kako je to obrazloženo u presudi, jer su za vrijeme redovnih sedmičnih protesta nezadovoljnih građana Tešnja “pokušali spriječiti policajce PS Tešanj u obavljanju službene radnje”.

Sve je počelo tako što je Samir Hatkić, u vrijeme protesta ispred Općine Tešanj, tog petka parkirao vozilo na trotoar, a policajac u civilu Senad Škokan upozorio ga je da parkira na mjesto za ratne vojne invalide, što je Hatkić i uradio.

Obolio od PTSP-a i s protezom ispod koljena, Hatkić je policajcu Škokanu rekao da „mu neće on određivati gdje će parkirati“, nakon čega je uslijedilo naguravanje. U tom trenutku, Ibrahimović i Dizdarević, koji su bili redovni učesnici protesta i plenuma, prilaze automobilu u koji policajac Škokan nogama gura Hatkića.

Avaz.ba

Back to top button