Plenković, Vučić, Vujanović i Borisov u Mostaru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravit će u posjeti Bosni i Hercegovini, u Mostaru 9. i 10. aprila
Za danas svoje dolaske su najavili i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i premijer Republike Bugarske Boyko Borisov.

U odvojenim susretima, lidere regije, Vučića, Vujanovića i Borisova primit će danas u Mostaru član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

U organizaciji Čovića za lidere regije bit će upriličena i večera.

Hrvatski premijer Andrej Plenković prisustvovat će danas na prijemu u povodu otvorenja Ureda Hrvatske gospodarske komore u Mostaru, a u utorak i na svečanosti otvorenja Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru.

Sajam gospodarstva otvorit će Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije, zemlje koja je i partner ovogodišnjeg sajma.

Otvorenju sajma neće prisustvovati članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić. Tačni razlozi Izetbegovićevog nedolaska u Mostar nisu poznati, ali se pretpostavlja da se radi o načinu organizacije političkih susreta, kao i ranijim obavezama, dok se Ivanić nalazi van BiH.

Domaćin sajma bit će član Predsjedništva BiH Dragan Čović, a Predsjedništvo BiH je pokrovitelj manifestacije. Večeras je planirana i večera gdje bi trebali prisustvovati politički lideri regije.

Sajmu u Mostaru ove godine trebao bi prisustvovati i predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Klix

Back to top button