Detalji pucnjave u Sarajevu: Nožem napali vozača jer im je trubio, on u odbrani pucao?

Zvaničnih informacija o slučaju još nema, a iz MUP-a Kantona Sarajevo kazali su kako je policija na terenu, te da će više o tome šta se tačno dogodilo i da li su nekoga priveli, saopćiti naknadno

Zasad nepoznati mladić i djevojka napali su uposlenika zaštitarske agencije Coin Security, na šta im je on uzvratio tako što je pucao iz vatrenog oružja, tvrde mještani sarajevskog naselja Saraj Polje u kojem je danas došlo do pucnjave.

Kako saznaje Faktor, par je navodno “izletio na cestu” pred vozilo zaštitarske agencije, na šta im je, kako tvrde očevici, zaštitar počeo trubiti.

– Ljudi pričaju kako su ga oni onda napali nožem, te je čovjek, valjda kako bi se odbranio, pucao. Ne znam im imena, to su ovi “lokalni klošari”, mislim da ih je policija pronašla i privela – kazao je jedan od mještana Saraj Polja.

Zvaničnih informacija o slučaju još nema, a iz MUP-a Kantona Sarajevo kazali su kako je policija na terenu, te da će više o tome šta se tačno dogodilo i da li su nekoga priveli, saopćiti naknadno.

U agenciji Coin Security, čiji je zaštitar učestvovao u incidentu nisu željeli komentirati slučaj.

Građani su nakon ovog incidenta uznemireni, pogotovo zbog toga što se sve dogodilo “u po’ bijela dana”.

Povrijeđenih osoba u pucnjavi nije bilo, a do završetka policijskog uviđaja saobraćaj je na cesti od Nedžarića prema Dobrinji, bio obustavljen.

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

Back to top button