Dodik ponovio svoje snove: Želimo da granica na Drini jednog dana nestane

Foto: RTRS
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik danas je u Trebinju iznio niz hvalospjeva na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića te ponovio svoje snove da nestane granica na Drini između Srbije i BiH.

“Svojim političkim angažovanjem i ljudskim odnosom prema RS visoko je podigao političku ljestvicu nego što je do sada bila u saradnji. Ogleda se u podršci raznim projektima, razmjeni mišljenja i onoga što jeste sporazum o specijalnim vezama i činjenici da su jedan narod i da živi jednom dušom i jednim srcem”, rekao je Dodik.

Predsjednik RS-a je kazao da je saradnja sa Srbijom daleko bolja nego ikada ranije.

“Uvijek je to bila bratska podrška, ali nikada ovako konkretno i obimno. Srbija je podarila RS mnoge šanse i mnoge projekte. Razumjeli su naše potrebe i poslali nam poruku da su sa nama, a to vrijedi više od novca. RS i Srbija će sve više biti jedinstvene u osjećaju života, u našem identitetu”, poručio je predsjednik bh. entiteta u centru Trebinja.

On je najavio projekat izgradnje puta od Tjentišta do Foče, te istakao da je Republika Srbija obećala pomoć na tom projektu.

Lider SNSD-a je ponovo pred predsjednikom Republike Srbije iznio svoje stavove o nestanku istočne granice između Srbije i Bosne i Hercegovine.

“Srbija je ono što nas zanima. U Republici Srpskoj živimo i želimo da Drina i granica bude što manja i da jednog dana nestane među nama. Neće nas svrstati kada kažu da smo mi neki bosanski Srbi. Mi smo Srbi i pripadamo jedinstvenom srpskom narodu i ne želimo ništa drugo”, kazao je Dodik.

Klix.ba

Back to top button