Liverpool još jednom savladao Manchester City i rutinski prošao u polufinale

City nije mogao bolje početi susret. Već u 2. minuti na semaforu je stajalo 1:0. Van Dijk je pogriješio prilikom ispucavanja lopte, Sterling je asistirao Gabrielu Jesusu koji rutinski šalje loptu pored nemoćnog Kariusa za 1:0.

U posljednjih pet minuta prvog poluvremena Građani su imali dvije velike prilike. Najprije je u 41. minuti B. Silva uzdrmao stativu, a potom im je u narednom napadu poništen čist pogodak.

Karius je loše boksovao loptu, ona je pogodila Milnera i došla do Sanea koji je šalje u gol. No, arbitar Lahoz je pomislio da je jedan igrač Cityja asistirao Saneu, te je poništio njegov pogodak.

Jedinu priliku u prvom poluvremenu za Liverpool imao je Oxlade-Chamberlain kada je iz dobre pozicije bio neprecizan u 45. minuti.

Zbog poništenog pogotka na poluvremenu utakmice Guardiola je pobjesnio na Lahoza koji ga je potom odstranio sa meča.

Na početku drugog poluvremena Liverpool je stigao do pogotka koji im je praktično osigurao prolazak u polufinale. Mane je uradio veći dio posla, Ederson je bio uspješniji u duelu jedan na jedan, lopta se odbila do Salaha koji je šalje u mrežu za 1:1.

City je pokušavao svim silama napraviti čudo, ali je odbrana Liverpoola bila na visini zadatka, a još jednu grešku odbrane domaće ekipe Redsi su kaznili u 77. minuti kada je Firmino pogodio za pobjedu rezultatom 2:1.

Klix

Back to top button