Šešelj: Ponosan sam na svoje zločine, spreman sam ih ponoviti u više navrata

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, reagirao je na Twitteru povodom osuđujuće presude koju je danas izreklo Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MKSJ).

– Ponosan sam na sve svoje zločine protiv čovječnosti, spreman sam da ih ponovim u više navrata! Osudila su me petorica sudija koja me u životu nikad nisu vidjeli. Po anglosaksonskom pravu nisu mogli oslobađajuću presudu preinačiti u osuđujuću – poručio je Šešelj na Twitteru.

Podsjećamo, Žalbeno vijeće, kojim je predsjedavao sudija Teodor Meron (Theodor), proglasilo je Šešelja krivim po tačkama optužbe 1, 10 i 11, te ga osudilo na deset godina zatvora.

Pravomoćno osuđeni ratni zločinac neće morati u zatvor, jer mu je u kaznu uračunato vrijeme provedeno u ševeningenskom pritvoru tokom suđenja.

https://twitter.com/seselj_vojislav/status/984072509720055808/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Favaz.ba%2Fglobus%2Fregion%2F368928%2Fseselj-ponosan-sam-na-svoje-zlocine-spreman-sam-ih-ponoviti-u-vise-navrata

Avaz.ba

Back to top button