Džeko: Ako smo nadmašili Barcu, onda možemo i ostale

Edin Džeko je Romi nedavno obezbijedio vrtoglavo putovanje u kremu evropskog nogometa, najvivši neke od najvećih zvijezda svjetskoga nogometa. U drami na Bernabeu sudija Michael Oliver zasjenio Mandžukićevo remek-djelo.

Zanimljivo, osim Italijana, Džekinom maestralnošću najviše su zadivljeni – Englezi. Podgrijavajući prošlozimsku sagu o transferu u Chelsea, novinari su od Džeke tražili objašnjenje: zašto je taj posao neslavno propao i koliko bi zaradio dolaskom u London?

– Nije sve u novcu, no nije mi bilo lako ostati i odbiti veću plaću, ali sretan sam zbog odluke, vjerujem da je i klub zadovoljan. rekao je Džeko za Večernjak, pa dodao:

– Sada ću igrati u polufinalu Lige prvaka! Ovo je bilo najbolje, ali mislim da slijedi još bolje od nas. Ovim dokazujemo da možemo nadmašiti bilo koga jer Barcelona je tako snažna ekipa. Postigli smo joj tri gola i mogli smo još. Nikada nisam vidio da se Barcelona tako muči. Konstantno smo radili pritisak, od prve minute. Pa samo njihov golman izbio je više od dvadeset lopti, a to nije njihova igra. Prvi gol dao nam je još više snage, kao i publici koja je bila sjajna, kazao je Džeko.

Džeko u ovoj je sezoni Lige prvaka jedan od najistaknutijih aktera, s deset nastupa ili 898 minuta provedenih na travnjaku i pretrčanih čak 95.092 metra.
Fokus

Back to top button