Erdogan i Putin razgovarali o zračnim napadima na Siriju

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i predsjednik Rusije Vladimir Putin danas su obavili telefonski razgovor u kojem su razmijenili stavove o napadima na Siriju pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država, saopćio je izvor blizak predsjedniku Turske, prenosi Anadolija.

Izvor je kazao da je Erdogan naglasio važnost saradnje sa Rusijom radi rješavanja sirijske krize i važnost nezaoštravanja tenzija u Siriji.

U telefonskom razgovoru, Erdogan i Putin potvrdili su riješenost da nastave zajedničke napore na pronalaženju političkog rješenja za krizu u Siriji, te su se složili da ostanu u bliskom kontaktu o bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Ranije je turski predsjednik razgovarao sa britanskom premijerkom Theresom May i francuskim liderom Emmanuelom Macronom.

Kao odgovor na napad hemijskim oružjem na Dumu od 7. aprila, SAD, Velika Britanija i Francuska rano jutros su bombardovale više položaja snaga režima Bashara al-Assada u Damasku i Homsu, a radi se, između ostalog, o skladištima hemijskog naoružanja.

Izvor: Anadolija

Back to top button