NOVA MASOVNA TUČA ZBOG OTETE MLADE: Opet radile motke, šipke, sekire, kamenice, flaše…

Dve zaraćene porodice nastavile su u sredu tuču koju je 8. februara prekinula policija, a tokom koje je jedan od učesnika Dejan R. zadobio frakturu lobanje nakon što je primio sekiru u glavu

Čvoruge i modrice, sedam prekršajnih i dve krivične prijave zbog nanošenja povreda epilog su nove masovne tuče meštana aleksinačkog sela Prćilovica čiji je povod svađa zbog otete neveste.

Dve zaraćene porodice nastavile su u sredu tuču koju je 8. februara prekinula policija, a tokom koje je jedan od učesnika Dejan R. zadobio frakturu lobanje nakon što je primio sekiru u glavu. Teška povreda nije mu bila smetnja da se ponovo priključi svojim rođacima u odbrani povređene porodične časti i ponovo se potuče s familijom nesuđenog zeta.

Rat porodica

– Prćilovački Monteki i Kapuleti zaratili su zbog zabranjene ljubavi 17-godišnje devojke i tri godine starijeg momka Dalibora S. Nakon duže veze Dalibor je odlučio da se 8. februara izabranicom srca svog oženi i protiv njene volje.

Presreo ju je tada na ulici, strpao u kola i odveo kući – priča naš izvor i dodaje:

– To je razgnevilo njene rođake Dalibora J. (23), Ivicu J. (22), Slobodana J. i Dejana R., koji su krenuli za njima u nameri da povrate otetu maloletnicu. Dejan je poneo i sekiru. Čim su došli u Daliborovu kuću, Dejan je krenuo sekirom na Toplicu, mladoženjinog oca, ali mu je on oteo oruđe i udario ga njime u glavu. Usledila je masovna tuča tokom koje su letele kamenice i flaše na obe strane. Najgore je prošao Dejan, inače brat od ujaka otete devojke, koji je od udarca sekirom u glavu zadobio frakturu lobanje.

Protiv nesuđenog mladoženje Dalibora S. tada je podneta krivična prijava zbog protivpravnog lišenja slobode, dok je njegov otac Toplica uhapšen zbog nanošenja teških povreda opasnih po život.

Još jedan okršaj

Nakon dvomesečnog zatišja, pripadnici dva tabora ponovo su se sreli u Prćilovici.

– U sredu oko 17.30 časova Svetlana S. iz Prćilovice prijavila je da su Ramba S. tukli Dejan R. i Slobodan J. Policija je izašla po prijavi i ustanovila da je došlo do tuče između mladine rodbine Slobodana J., Dalibora J., Miloša J. i Dejana R. sa jedne strane i Daliborovih rođaka Ramba S., Tomislava S., Toplice S., Nebojše S. i Rajne S. sa druge strane. Ustanovljeno je da je Miloš J. udario šipkom po glavi Nebojšu S. a da je Rajna S. lopatom tresnula Miloša J. u leđa. Rambo S. je zadobio povrede koje su mu naneli Slobodan J., Dalibor J. i Dejan R. – kažu sagovornici.

Kurir / D. K. Foto: M.M.

Back to top button