Saopštenje za javnost opštinski odbor SDA Bratunac:OSUĐUJEMO PRIMITIVNE NAPADE NA MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE I IZABRANE PREDSTAVNIKE IZ BRATUNCA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST!!!

Opštinski odbor SDA Bratunac je na sjednici održanoj danas, 14. aprila 2018. godine, osudio i u potpunosti odbacio napade i pokušaje podjela unutar Bošnjaka od strane pojedinih političara iz Srebrenice.

Ovi političari su u kontinuitetu posljednjih deset godina u Srebrenici razbijali bošnjački narod, čime su značajno smanjili snagu i djelovanje našeg naroda. Sada, kada su Bošnjake Srebrenice doveli do rasula i nezavidne situacije, a nakon gubitka načelničke pozicije, svoje štetno djelovanje prebacuju na Bošnjake Bratunca.

Neosnovani, neargumentovani i ničim izazvani napadi na izabrane predstavnike iz Bratunca, ali i napadi na Medžlis Islamske zajednice Bratunac i glavnog imama Elvira ef. Hodžića, pokazuju da oni ne biraju sredstva za ostvarenje svog cilja. Primitivnim napadima na Medžlis Islamske zajednice, koji je jedan od najvažnijih oslonaca Bošnjaka u ovom gradu, pohlepni borci za funkcije pokazuju krajnju nekulturu, svoju otuđenost od naroda i nipodaštavanje najvećih vrijednosti Bošnjaka. To dovoljno govori o kakvim karakterima se radi.

Odbacujemo sve optužbe i podsjećamo da je na posljednjim izborima lista koju je predvodila SDA, na izborima u Bratuncu pobijedila i srpske političke partije. To jasno pokazuje kome narod vjeruje i uz koga je narod u ovom gradu. Za razliku od drugih, kojima su nerad, pohlepa i spletkarenje osnovne osobine, mi smo sa svojim narodom 24 sata dnevno i 365 dana u godini i tako će biti i u budućnosti. Naša obaveza je da služimo našem narodu.

Za SDA Bratunac je važan svaki Bošnjak bez obzira gdje živi i šta radi, ukoliko je to u interesu naše domovine, naroda i našeg Bratunca. Podjela našeg naroda na Bošnjake po entitetima i Bošnjake u dijaspori, koju su neki pokrenuli, neće uspjeti, jer je to bio cilj i onih koji su nas protjerivali.

SDA daje punu podršku izabranim i imenovanim zvaničnicima da nastave raditi u cilju unapređenja statusa i pozicije Bošnjaka u ovom gradu

(Infosvijet.net)

Back to top button