Skandalozno: Obilježili Dan Armije R BiH sa zastavom zločinačke Herceg Bosne i to na mjestu masakra koji je počinio HVO

Danas su, kako kažu za sebe, demobilisani borci koji protestuju izašli na trg u Zenici da kao obilježe Dan Armije R BiH. Na iznenađenje mnogih, spomenuta grupa demobilisanih boraca sa sobom je donijela i zastavu tzv. Herceg Bosne, paradržavne zajednice koja je nosilac udruženog zločinačkog poduhvata nad Bošnjacima.

Dodatna morbidnost njihovog postupka je ta što su zastavu tzv. HZHB istakli na mjestu MASAKRA koji je počinio upravo HVO s pokušajem stvaranja zločinačke paratvorevine.

Na ovom mjestu, gdje se inače polaže cvijeće svakog 19. aprila, (godišnjica masakra) 1993. godine počinjen je masakar kada je ispaljenim granatama sa položaja HVO-a iz Viteza, UBIJENO više od 20 građana Zenice.

Neka je stid sve one pripadnike ARBiH koji su stajali danas pored ove zastave u Zenici na ovom mjestu isto kao i one borce u Sarajevu koji su prije nekoliko dana na proteste izašli sa ovom aresorskom i zločinačkom zastavom!!! Stidite se svih onih nevinih civila ubijenih od strane ove zastave i svih onih saboraca koje je pobila ta zastava u vašem okruženju!!!

Toliko o Danu Armije Republike Bosne i Hercegovine iz perspektive pojedinaca koji svoja prava traže sa zločinačkim zastavama!!! (Nihad Aličković)
Saff

Back to top button