SKANDAL Hrvatska delegacija prekinula posjetu Beogradu zbog Šešeljevog divljanja

Nakon incidenta koji je u Skupštini Srbije izazvao ratni zločinac Vojislav Šešelj, hrvatska delegacija prekinula je posjetu Beogradu.

Podsjetimo, osuđeni srpski ratni zločinac Vojislav Šešelj je danas u zgradi Skupštine Srbije psovao hrvatsku delegaciju na čelu s Gordanom Jandrokovićem i gazio hrvatsku zastavu. Nakon incidenta hrvatska delegacija otkazala je susret sa srpskom ministricom vanjskih poslova Jadrankom Joksimović i povukla se u zgradu hrvatskog veleposlanstva u Beogradu, javlja N1.

Nakon telefonskog razgovora Gordana Jandrokovića i Andreja Plenkovića odlučeno je da se prekine službeni posjet hrvatske delegacije Srbiji.

Predsjednik hrvatskog sabora Gordan Jandroković danas je započeo dvodnevni posjet Srbiji susretom s predsjednicom Skupštine Srbije Majom Gojković. Srpska radikalna stranka objavila je kako je Šešelj, predsjednik te ekstremističke stranke iz koje je potekao i aktuelni predsjednik Aleksandar Vučić, “na ulazu u Narodnu Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, oborio na beton, pokušao je poderati, a onda su je on i zastupnik Filipović gazili”.

(Index.ba)

Back to top button