Dodik: Nedopustivo je da Bošnjaci proizvode i skladište oružje za “ne daj Bože”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će inicirati formiranje zajedničke komisije Republike Srpske i Federacije BiH koja bi trebalo da utvrdi činjenično stanje o proizvodnja oružja i municije u FBiH koje je izvan kontrole zajedničkih institucija BiH.

On je istakao da činjenica da je proizvodnja oružja i municije u FBiH van kontrole institucija BiH, a da je sve u RS-u stavljeno pod kontrolu, govori o dualizmu samog tog sistema.

“Zbog toga bi rješenje bilo da se formira zajednička komisija Republike Srpske i FBiH, koja bi utvrdila sve činjenice u vezi s tim”, rekao je Dodik za RTRS i dodao da će predložiti da Vlada RS-a zatraži formiranje te komisije.

On je istakao da je to u duhu Dejtonskog sporazuma i dodao da nema ništa protiv i da Bošnjaci učestvuju u nekoj komisiji koja bi došla u RS da sagleda da li ima ili nema nekih viškova i tajno skrivenog oružja.

Dodik je ocijenio da to može da smiri situaciju, jer je nedopustivo da se živi u uslovima u kojima Bošnjaci mogu da proizvode i skladište oružje za, kako su rekli, za “ne daj Bože” i da to “ne daj Bože” čekaju.

Predsjednik RS-a ističe da je to usmjereno na Republiku Srpsku, a u ovom slučaju i na Hrvate.

“Ovo je ozbiljna situacija i mislim da je racionalno da formiramo zajedničku komisiju od predstavnika dva eniteta i da se o tome napravi izvještaj”, rekao je Dodik.
Saff

Back to top button