Plenković pozvao Zvizdića u Zagreb, razgovori o Pelješkom mostu

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se u utorak na marginama summita SEECP-a, na Brdu kod Kranja, s premijerom Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem koji ga je pozvao da u svibnju dođe u posjet Hrvatskoj kako bi razmotrili cjelokupne odnose dviju država.
Odgovarajući na pitanja novinara, Plenković je u vezi nekih rezervi u Sarajevu oko gradnje Pelješkog mosta kazao da je nesumnjiva činjenica da će se on nalaziti na hrvatskom državnom teritoriju i da će biti izgrađen, kako je i predviđeno, prenosi Hina.

Hrvatska i BiH imaju jako puno tema o kojima treba nastaviti razgovor, poručio je hrvatski premijer na Brdu kod Kranja.

“Pelješki most će se izgraditi. Mi smo iznijeli svu argumentaciju, dokumentaciju, potpisani sporazum o granici Tuđman – Izetbegović iz 1999. se primjenjuje bez obzira na činjenicu da nije ratificiran ni u jednom ni u drugom parlamentu. Jasno je da je Pelješki most na hrvatskom državnom teritoriju”, kazao je premijer Plenković.

Na pitanje je li danas s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem razgovarao o Pelješkom mostu, Zvidzić je odgovorio:

“Dogovorili smo moju posjetu Hrvatskoj koji će uslijediti vrlo brzo, razgovarat ćemo i o drugim otvorenim pitanjima kao što je zbrinjavanje nuklearnog otpada.”

“To će biti prilika da se u konačnici definišu modeli koji će ići prema prihvatljivom rješenju”, kazao je Zvizdić.

(Vijesti.ba)

Back to top button