Real Madrid nakon preokreta savladao Bayern i stigao na korak do finala Lige prvaka

Ekipa Real Madrida savladala je Bayern u Minhenu u prvom meču polufinala Lige prvaka, a konačni rezultat glasio je 2:1 za Kraljevski klub.
Počelo je agresivno i s jedne i s druge strane. Prvo je Carvajal izgubio loptu na desnoj strani već u 22. sekundi, Lewandoski je pronašao Mullera, ali Nijemac nije reagovao baš najbolje. Odmah na drugoj strani, Real je istrčao opasan kontranapad, no Kross nije najbolje uposlio Modrića ili Lucasa koji su bili sredini.

U sedmoj minuti, Bayern je ostao bez Robbena koji je zbog povrede izašao iz igre, a umjesto njega na teren je ušao Thiago Alcantara.

Tempo igre nakon toga znatno je opao do 28. minute kada Bayern stiže u vodstvo. Kimmich i Rodriguez su odigrali lijepu akciju, odbrana Real Madrida ispala je gotovo na centru, a bek Bavaraca iznenadio je Kaylora Navasa i loptu umjesto u peterac gdje je Kostarikanac očekivao centaršut, poslao je u mrežu.

Šest minuta nakon toga, Heynckes je ostao bez još jednog igrača. Igru je zbog povrede zadnje lože napustio štoper Jerome Boateng.

Samo što je igra nastavljena, Bayern je imao novu veliku priliku. Rezervista Thiago sjajno je uposlio Riberyja koji je bio sam ispred Navasa, ali je loše primio loptu te je tako propala velika prilika za Bayern. U 42. minuti Muller je imao dobru priliku koju nije pretvorio u drugi pogodak, a kada nisu uspjeli iskoristiti svoje prilike, domaći igrači surovo su kažnjeni i Real je još jednom pokazao zašto je dvostruki uzastopni prvak Evrope.

Igrala se 44. minuta kada lopta nakon jednog napada Real Madrida dolazi do Marcela, a Brazilac silovitim udarcem s vrha kaznenog prostora matira nemoćnog Ulreicha i pogađa za 1:1. Do kraja prvog poluvremena, Lewandowski je imao dobru šansu, no šutirao je ravno u Navasa.

Prvu veliku priliku u drugom poluvremenu imao je Bayern nakon što je Ribery uposlio Mullera, no Varane je u posljednji trenutak sjajno spasio. Bayern je u 56. minuti imao još jednu opasnu situaciju, ali je Modrić dobro reagovao, a samo minutu nakon toga, Real Madrid je stigao u vodstvo.

Rafinha je napravio veliku grešku, Lucas je uposlio Asensija, a mladi ofanzivac Kraljevskog kluba rutinski postiže pogodak i donosi svojoj ekipi prednost na Allianz Areni. Samo što su primili pogodak, domaći igrači mogli su stići do izjednačenja, ali je Kaylor Navas fantastično odbranio udarac Riberyja nakon što se oslobodio nekoliko defanzivaca Reala.

Bayern je novu veliku priliku imao u 68. minutI. Martinez je vratio loptu u peterac nakon centaršuta Kimmicha, Muller i Lewandowski bili su usamljeni ispred prazne mreže, no spetljali su se i još jedna prilika je otišla u nepovrat. Tri minute nakon toga, Ronaldo je postigao lijep pogodak, koji je poništen zbog ranijeg igranja rukom.

Tempo igre u finišu meča opet je opao, a možda i posljednju priliku za Bayern imao je Lewandowski u 88. minuti, no Poljak iz situacije koju gotovo uvijek pretvara u pogodak nije reagovao baš najbolj. Na kraju, Real je upisao pobjedu rezultatom 2:1 i stigao je na korak do finala.

Revanš susret na Santiago Bernabeu igra se za šest dana u Madridu.
Klix

Back to top button