ŠOKANTNA VEST! Bivši kapiten Srbije oblači dres lažne države Kosovo?!

Bivši član svih mlađih selekcija fudbalske reprezentacije Srbije, Arton Zekaj, mogao bi uskoro da obuče dres lažne države Kosovo.

Bivši omladinac Partizana i kapiten mlađih reprezentativnih selekcija reprezentacije Srbije dobio je ponudu od Fadilja Vokrija, predsednika Fudbalskog saveza Kosova, da igra za njihov nacionalni tim.

“Poziv je stigao, ali moram dobro da razmislim o odluci. Ona još nije konačna”, rekao je 18-godišnji Zekaj za Blic.

Na pitanje plaši li se reakcija u Srbiji, zemlje u kojoj je rođen, Anton dodaje:

“Ne, ne bih, verujem, imao problema. Zavisi to od dosta okolnosti, ali ja sam rođen u Somboru, imam srpski pasoš, igrao sam za Partizan i mlađe kategorije Srbije, čiji sam bio i kapiten. Znate šta, ukoliko bih znao da ću u budućnosti dobiti poziv naše A selekcije, ostao bih u dresu “orlova””.

Zekaj je trenutno član Sopota i najbolji igrač naše treće lige.

“Mi smo pokazali veliko interesovanje da član omladinske selekcije Srbije nastupa za reprezentaciju Kosova. Poznajemo dobro njegove kvalitete i nadamo se da će sve na kraju ispasti dobro. U narednom periodu odluka je na njemu, a onda, kao i za sve ostale igrače sledi procedura vezana za obraćanje FIFA i mi se nadamo konačnoj dozvoli. Nadam se da neće biti nikakvih problema, on je poreklom sa Kosova, i njegov dolazak bi nam puno značio”, istakao je za TV Kosovo 2 predsednik kosovske fudbalske federacije Fadilj Vokri.

Kurir sport/Blic, foto: Printskrin

Back to top button