Bijesni muž pokušao ubiti pijanog doktora koji je okrivljen za smrt njegove žene

U noći između petka i subote preminula je pacijentica Persa Stojanović (68) u naselju Sobina u Vranju, kojoj je pomoć pokušala pružiti ekipa Hitne pomoći, koju je predvodio pijani ljekar. Utvrđeno je da je imao 1,22 promila alkohola u krvi i njemu je određeno policijsko zadržavanje.

Ova informacija potvrđena je iz više izvora u Zdravstvenom centru Vranje.

Iz Policijske uprave Vranje su, također, potvrdili da je Stojanović Časlav iz Vranja prijavio slučaj, koji se karakterizira kao krivično djelo neukazivanja ljekarske pomoći. Oni dalje navode da je Časlav zvao ekipu Hitne pomoći, kako bi pomogli njegovoj supruzi Persi, ali da oni nisu stigli na vrijeme kao i to da je dežurni ljekar bio pijan i nije bio u stanju da životno ugroženoj ženi pruži adekvatnu ljekarsku pomoć.
– Policija je utvrdila da je ljekar Nebojša Stajić (47), koji je intervenirao, imao 1,22 promila alkohola u krvi – rekli su iz Policijske uprave, ističući da je Osnovno javno tužilaštvo u Vranju naložilo da se ljekaru uzme krv i urin na analizu, kao i da se “pijani” ljekar zadrži u pritvoru zbog krivičnog djela neukazivanje ljekarske pomoći.

Iako se porodica preminule protivila obdukciji, OJT je naložilo da se ona, ipak, provede.

Javnost u Vranju zgrožena slučajem pijanog doktora još prepričava detalje ovog nemilog događaja, koji se tragično završio.
– Prvo ekipa Hitne pomoći do kuće nije mogla prići, pa ih je mještanin baterijskom lampom proveo do kuće. Doktor se teturao, saplitao i nije bio u stanju da pacijentici pruži pomoć – prepričavale su komšije scene užasa pred kućom Stojanovića.

– Tehničar je pokušao reanimaciju, ali nije uspio, i sve se završilo smrtnim ishodom – kaže jedan od izvora iz ZC.
On dodaje i da je pijanog ljekara suprug preminule žene jurio da „ga ubije“, ali i da ga je spriječio jedan stariji čovjek da svoju namjeru i provede.

Također, zbog incidenta smijenjena je načelnica Hitne pomoći Danijela Ilijev, kao i glavna sestra.

Autor: Informer.rs

Back to top button