Svaka kazna Sefiću za mene je mala, jer moje curice više nema

Neutješni očevi Agić i Malkoč u Sudu

Amir Agić, otac Selme Agić, koja je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Sarajevu izgubila život zajedno sa prijateljicom Editom Malkoč, s nevjericom prati suđenje Sanjinu Sefiću, koji je optužen za smrt ovih studentica.

Svjedoci nesreće

Agić je razočaran, jer se ročišta često odgađaju, što mu predstavlja veliki problem s obzirom na to da putuje iz Bugojna, a Enes Malkoč, otac poginule Edite, iz Bosanske Krupe. Na posljednje ročište Agić je došao sam, jer Malkoč tog dana nije mogao putovati za Sarajevo.

– Ne znam do kada misle ovako. Postoje svjedoci koji su rekli da je Sanjin Sefić prošao kroz crveno na semaforu, zgazio ih je. Moje curice više nema. Krivo mi je što se sudije ponašaju indolentno. Optuženi Dino Alić nije došao na ročište, a idući put ga niko nije pitao zašto. Samo se postupak nastavio dalje. To je žalosno – ogorčeno je rekao Agić.

Gubitak kćerke nije prebolio. Kaže da ga sve podsjeća na nju, na tragediju koja ih je zadesila.

– Ne spavam danima, noćima… Napravio je šta je napravio, ali zašto je pobjegao? Moja kćerka je bila za primjer, kao i Enesova. Samo da se završi suđenje. Ne mogu promijeniti ništa niti očekujem išta. Meni je svaka kazna mala. Moja Selma je letjela 38 metara, a Edita 31 metar. Uzmi kamen pa ga baci 38 metara, a ne osobu… – kazao nam je Agić.

Dodatni stres

Rekao je da je svaka nova odgoda suđenja za njih dodatni stres.

– Uvjeren sam da se suđenje neće završiti u toku ove godine. Bude mi lakše kad se izjadam nekome, ali s druge strane, mogu reći bilo šta, opet ne postižem ništa. Enes je u lošem stanju kao i ja, a o našim suprugama ne želim ni govoriti. Bolesne su obje – ispričao nam je neutješni Agić.

Navodi iz optužnice

Sanjin Sefić tereti se da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne, vozeći Golf 6 brzinom od skoro 105 kilometara na sat i prošavši pri tome kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč. Nakon toga je pobjegao. Njegova sestra Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić terete se za pomaganje.

Avaz.ba

Back to top button